Kush jemi - FERCAM
Kush jemi - FERCAM
Kush jemi

FERCAM: kompania e zinxhirit tuaj të furnizimit

Nga krijimi i saj në vitin 1949 si kompani e vogël lokale transporti, FERCAM është kthyer në një nga operatorët kryesorë të logjistikës në Evropë.
Përmes kontrollit të drejtpërdrejtë të gjithë filialeve, i japim një vlerë të shtuar logjistikës së klientëve tanë. Pika jonë e fortë qëndron në kapacitetin e investimit dhe përshtatjes në mënyrë fleksibël me nevojat në zhvillim të kompanive. Entuziazmi dhe motivimi i mijëra bashkëpunëtorëve të drejtpërdrejtë ose jo, një rrjet filialesh në gjithë Evropën dhe në pellgun e Mesdheut, si dhe zgjidhjet avangardë të teknologjisë së informacionit, na bëjnë një kompani të qëndrueshme dhe të besueshme.

Historia jonë

Kur kufijtë kthehen në mundësi
Historia jonë fillon në vitin 1949 në Bolzano. FERCAM lindi si një kompani transporti mallrash në rrugë hekurudhore dhe me kamionë, mjete transporti nga të cilat është formuar dhe emri i kompanisë: FERrovia-CAMion. Integrimi i transportit rrugor me atë hekurudhor ndodhën falë Eduard Baumgartner, një transportues automjetesh me origjinë nga Fié, që e realizon në vitin 1963.
 
Nga ai moment, FERCAM është zgjeruar shumë edhe në plan ndërkombëtar, gjë që e ka bërë sot një operator unik të specializuar në shumë fusha, duke vazhduar të funksionojë si biznes familjar.
FERCAM railway shipping company is founded FERCAM (FER = ferrovia - CAM = camion)
Road shipping begins
Company is purchased by Baumgartner family
Company fleet of 5 lorries: expansion of the fleet for international transports
Start of Intermodal transport
First foreign branch (Munich, Germany)
Network of branches expands europewide
FERCAM acquires Gondrand S.N.T.
FERCAM takes over Gondrand groupage and logistics services
Acquisition of the Tradecor Company
Opening of the new headquarter in Bolzano
Integration of the warehouse logistics service
Introduction of Company Train
Opening of the first branch in Slovacchia
Acquisition of the Company Eurologistics Transport Bistrita (Romania)
FERCAM begins its cooperation with Dachser
Extension of the network of branches (Città di Castello, Perugia, Civitanova Marche, Anversa - Belgium)
Opening of the new logistics center in Rho (Milan)
Air & Ocean service is launched
Opening of the office branch in Seville (Spain)
Beginning of service towards Maghreb and opening of branch office in Tanger (Morocco)
First branch offices in Warsaw (Poland) and in Sofia (Bulgaria)
Opening of the new Logistics center in Padova
Opening of the new branches in Kundl (Austria) and Gijon (Spain)
Inauguration of the Ottobiano logistic center (Pavia)
Second North-African branch office in Rades (Tunisia)
Integration of Gondrand brand operations – Moves, Art, Fairs
Opening of the new Logistics Center in Bologna
Opening of the FERCAM Lojistik ve Nakliyat Limited Sirketi in Istanbul
Euro-Asian Landbridge
”Landbridge” – intermodal land service between Europe and China
logistics centre Bologna
Opening of the new branches in Lucca and Reggio Emilia and doubling of the logistics centre in Bologna
Integration of Artoni business branch
Integration of Artoni business branch
Albania and France
Opening of the branch offices in Tirana and Saint Nazaire
Joint Venture with our Israelian partner Isline
Maimex
Acquisition of the Maimex business branch
BIOGAS WIPPTAL Corporate participation
Start Emission Free Project